Ultimate Amiga

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: xec.library  (Read 3742 times)

robertframpton

  • A600
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 8
xec.library
« on: July 25, 2006, 07:13:31 AM »

Once I have compiled my program onto a self booting disk the following message is displayed in an AmigaDos window after loading before the program begins;

xec.library
"The name of my program" failed return code 20
1>

Does anyone know how to rectify this error ?
Logged

SamuraiCrow

  • compile-time wierdo
  • Forum Mod
  • A1200
  • *****
  • Karma: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 893
  • Compile-time wierdo
Re: xec.library
« Reply #1 on: July 25, 2006, 02:31:49 PM »

That xec.library probably should be Exec.library but why it would fail to load is beyond me since Exec.library is in the Kickstart ROM.  What libraries do you have on your disk?
Logged

Mindie

  • A600
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Re: xec.library
« Reply #2 on: August 14, 2007, 05:48:24 PM »

it could be something as simple as the executeable flag not being set.... try "protect <my program> +rwed"
Logged

Hungry Horace

  • Amorphous Blue-Blob Man
  • Site Admin
  • A4000T
  • ******
  • Karma: 306
  • Offline Offline
  • Posts: 3,322
  • Don't forget... Ameboid's need love too!
    • Amiga Online
Re: xec.library
« Reply #3 on: August 14, 2007, 10:32:39 PM »

compiled amos proggies can be a bit odd on self-booting disks.

try adding diskfont.library to disk:libs/  - although i think it claims to be out of memory when this is the case  ???
Logged
Quote from: KillerGorilla
because winuae is made of code and your amiga is made of stuff

Hungry Horace's Artwork Available
Buy my work

http://twitter.com/horaceandspider

fxx

  • A600
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 5
    • http://viten.mine.nu:8080
Re: xec.library
« Reply #4 on: May 08, 2012, 01:09:22 PM »

Sorry for reviving such an old thread, but maybe this can be helpful to someone.

Myself and a friend stumbled upon this problem the other day when we made a floppy to try how a game we're working on would run on a clean A500 (it didn't run very well btw  :( ) - running SnoopDOS showed us that the game was trying to open mathtrans.library - because we had used the Sin-function to calculate a sin-table.

We solved this by calculating the Sin table and saving it to disk, and removing the sin-function from the game.
Logged
A4000 [Apollo 040/40MHz]
2MB Chip, 128MB Fast
CyberVision 64 + Scandoubler
Ariadne II 10Mbit Ethernet
18GB Harddrive
52X CD-ROM

Hungry Horace

  • Amorphous Blue-Blob Man
  • Site Admin
  • A4000T
  • ******
  • Karma: 306
  • Offline Offline
  • Posts: 3,322
  • Don't forget... Ameboid's need love too!
    • Amiga Online
Re: xec.library
« Reply #5 on: August 08, 2019, 09:13:17 PM »

cant beleive i've just stumbled on this bug myself!

Good old google bought me right back home!

For the record, i needed mathtrans.library although i have no idea what for.
« Last Edit: August 08, 2019, 09:15:45 PM by Hungry Horace »
Logged
Quote from: KillerGorilla
because winuae is made of code and your amiga is made of stuff

Hungry Horace's Artwork Available
Buy my work

http://twitter.com/horaceandspider
Pages: [1]   Go Up
 

TinyPortal 1.6.4 © 2005-2019