Ultimate Amiga

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Merry And Happy : Pure Amos dentro for A500 (and others)  (Read 495 times)

Aghnar

  • A600
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Merry And Happy : Pure Amos dentro for A500 (and others)
« on: December 29, 2019, 05:40:09 PM »

Hello,

I wrote a little dentro during these holidays : Merry And Happy
It is fully coded in Amos using Amos Pro 2.x (with the dual playfield fix found on this forum) and the Amcaf extension for better protracker and blitter support. It is dedicated to the Amiga 500 (512ko chip and 512ko fast) but works well with most of the Amiga of course
It can motivate some Amos coders here to do some demoscene relative things.


Currently you can download the party version :
https://demozoo.org/productions/272700/
https://www.pouet.net/prod.php?which=84427

but I am working on a final version. I project to publish the source of this final version.

One question : with the rom 1.3, the demo crashes at the end when I exit the demo (for example with end or system commands). This is the fault of the Amcaf extension. It works well with rom 3.x for example.
Does someone here know a workaround ?

Regards,
Aghnar / Agima

Logged

Lonewolf10

  • AMOS Extensions Developer
  • AMOS Dev
  • A2000
  • *****
  • Karma: 3
  • Offline Offline
  • Posts: 616
    • http://www.aliensrcooluk.com
Re: Merry And Happy : Pure Amos dentro for A500 (and others)
« Reply #1 on: January 05, 2020, 01:58:24 PM »


Are you sure it is AMCAF at fault? I'm pretty sure that the "system" command is native to AMOS, but I'm not sure about "end". (Its been over a year since I last coded in AMOS)

Also, do you get an error code when it crashes?
Logged

Aghnar

  • A600
  • *
  • Karma: 0
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Re: Merry And Happy : Pure Amos dentro for A500 (and others)
« Reply #2 on: January 05, 2020, 06:17:57 PM »

Yes sure :-)
I test with this simple case : a sample code without any Amcaf instr works and then if I add a specific Amcaf command (for example QCos) it crashes.
Moreover, it crashes only with Kickstart <= 1.3 and when the programm is compiled and standalone (compiled prog works inside amos editor !).

The "system" command and the "end" command are Amos (Pro) native commands.

I resolve by doing a proper reset with a little cli message.
The final version is here https://www.dropbox.com/s/b1zhxwn185nwb8n/merryFinal.adf?dl=0
For the youtube (party) version recorded from Winuae (A500) : https://www.youtube.com/watch?v=TphZpjZTTAc

Anyway, Lonewolf10, thanks for looking into the matter.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

TinyPortal 1.6.4 © 2005-2019